EFOP-4.1.3. kódszámú projekt „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése”

A Békéscsabai Tankerületi Központ, a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartójának az EFOP-4.1.3. kódszámú „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” projekt keretében felújításra nyert támogatási összege 20 000 000 Ft. A korszerűsítés kezdete 2017. október.

A korszerűsítés érinti a sportpálya és sportudvar felújítását korszerűsítését, valamint nyelvi labor kialakítását, számítógépekkel, egyéb eszközökkel és bútorokkal történő felszerelését.

Az intézmény infrastruktúrális környezetének korszerűsítése – különös tekintettel térségünkben – igen meghatározó feladat. A fejlesztés hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséhez, gyermekeink számára a minőségi, méltányos, inkluzív nevelés-oktatás megvalósításához, valamint a magas szintű oktatáshoz.

A nyelvoktatás tárgyi feltételeinek fejlesztésével megvalósul, a tanulók számára fontos és motivációt biztosító tanulási tér kialakítása, napjaink korszerű elvárásainak való megfeleltetés.

Az intézményben tanuló gyermekek hamarosan a Békéscsabai Tankerületi Központ által felújított környezetben vehetik használatba az idegen nyelvi labort és a legnagyobb közösségi teret, a sportudvart.