Sajtóközlemény – EFOP-4.1.3-17-2017-00385

2018. 10. 25.

SAJTÓKÖZLEMÉNY (PDF)

“Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

   EFOP-4.1.3-17-2017-00385

A Békéscsabai Tankerületi Központ „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című EFOP-4.1.3-17. konstrukciós számú felhívásra nyújtott be pályázatot, amelyet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósított meg. A fejlesztés elősegíti a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtését. Hozzájárul a korszerű nevelési, oktatási környezet kialakításához a minőségi nevelés feltételeinek megteremtése érdekében.

A pályázati forrás kedvezményezettje a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A projekt elszámolható összes költsége 20.000.000 Ft, a támogatás vissza nem térítendő 100%-os intenzitású. A projekt megvalósításának tervezett időtartama 2017. október 1.- 2018. október 31.

A kivitelező a szerződésben vállaltakat határidő előtt teljesítette.

A beruházással a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sportudvarának és kiegészítő berendezéseinek fejlesztése, 4 db filagória felújítása, iskolaépületi beázások lokális javítása történt meg.

A korszerű idegen nyelv oktatás érdekében az intézmény 15 db számítógépet kapott hozzá kapcsolódó szoftverekkel.

Az intézményben 2005 óta működik eredményesen, komoly szakmai megalapozottsággal, tehetségazonosításra, tehetséggondozásra épülő komplex program.

A Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola olyan nagy múltú, hagyományőrző és értékteremtő intézmény, ahol kiemelt érték a tudás, a tehetségek felismerése és gondozása.

2018-ban az intézmény tehetségfejlesztő munkája elismeréseként Akkreditált Kiváló Tehetségpont címben részesült

A pályázati forrásból érkezett nyelvi labor számítógépparkja szoftverekkel az idegen nyelvtanulás, nyelvi kommunikáció erősítését szolgálja.

A korszerűsített sportudvar hozzájárul az egészséges életmód, a mindennapos testnevelés oktatás feltételeinek javításához.  

A tervezéskor és a megvalósítás során a környezetvédelmi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek. A projekt a környezet ökológiai állapotára kockázatot nem jelent. A Békéscsabai Tankerületi Központ mint projektgazda vállalja a pályázat 5 éves fenntartási kötelezettségét.

 

További információ kérhető:

Békéscsabai Tankerületi Központ

Telefon: 06 +36/66/795-215

E-mail: bekescsaba@kk.gov.hu