„Mezőkovácsháza polihisztora”

 

Eddig még nem volt Mezőkovácsházán példa arra, hogy egy tehetséges kisdiák a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elismerését nyerte volna el.

A Felfedezettjeink elnevezésű, a tehetséges 25 évnél nem idősebb fiatalok támogatására irányuló kezdeményezés, amely 2015-ben indult útjára Magyarországon. Ajánlást nyújthatnak be minden évben a hazai és határon túli Tehetségpontok, Tehetségsegítő Tanácsok és a MATEHETSZ tagszervezetei saját tehetségsegítő közösségük által felfedezett, kiemelkedően tehetséges fiatalok bemutatásával.

A Felfedezettjeink 2017 felhívás Pályázati Bizottsága a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ajánlásában bemutatott Kovács Viktor Sándor fiatal eredményeit kiemelkedően magas színvonalúnak találta, és számára különdíjat ítélt meg.

Viktor szeretné az általános iskolát végig kitűnővel végezni és 8. osztály végére középfokú nyelvvizsgát tenni angolból, majd olyan középiskolába kerülni, ahol kiemelt tantárgy a matematika. A versenyzés a lételeme, ezért folytatja a továbbiakban is. Szeretné magas szinten űzni a zongorázást, nem tudja az életét elképzelni nélküle. A programozó matematikus, és a tengerbiológus pálya vonzza. Szeretne új fajokat felfedezni, és a kihalóban lévőket megmenteni.

Viktor sokoldalú tehetsége már az alsó tagozatban megmutatkozott. Rengeteg díjat, elismerést hozott már a mezőkovácsházi általános iskolának és a városunknak. Rendszeres fellépője a művészeti rendezvényeknek. Az általános iskola komplex tehetséggondozó programjának egyik kiválósága, amelyet eredményei nagyon hűen tükröznek:

  1. Bolyai Matematika Csapatverseny megyei 2. hely
  2. Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei 2. hely
  3. XV. nyelvéÉSZ tanulmányi verseny megyei 2. hely
  4. Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei 1. hely
  5. „Járj szerencsével” komplex tanulmányi verseny országos 4. hely
  6. „Tovább táncol a tobozmanó” művészeti pályázat egyéni különdíj
  7. „Mutasd Magad Dél- Békés” művészeti fesztivál ezüst minősítés
  8. Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei 1.hely

A család öröme, a szülők büszkesége egyben iskolánk és városunk példaképe is.