„Mezőkovácsháza bírkózótehetsége”

 

A Mezőkovácsházi Tehetségsegítő Tanács 2015. novemberében szerveződött újjá, részben új tagokkal bővült, részben pedig régi tagok ismételt felkérésével, Mezőkovácsháza Város Polgármestere, Varga Gusztáv vezetésével. A kezdeti adminisztrációs felületek és feladatok pontosítása után 2016. decemberében a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Tanács Kollégiumához csatlakozott a szervezet. Február elején a Tehetségkönyvtár bővítésére adott be a Tanács pályázatot.

A 2017. év kiemelt tevékenysége, a mezőkovácsházi tehetséges, kiemelt teljesítményű fiatalok minél több lehetőséghez juttatása, támogatása.

A Felfedezettjeink 2017 felhívás Pályázati Bizottsága a Mezőkovácsházi Tehetségsegítő Tanács 11381 azonosító számot viselő ajánlásában bemutatott Almási Ferenc fiatal eredményeit kiemelkedően magas színvonalúnak találta, és számára különdíjat ítélt meg. A díj átadására az idei Kárpát-medencei Tehetségnapon kerül majd sor, 2017. március 25-én Budapesten, a Szent Margit Gimnáziumban.

Almási Ferenc a Junior-világbajnokság kötöttfogású BRONZÉRMET nyert, 2016-ban Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült birkózója, a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egykori diákja amikor csak teheti rendszeresen látogatja meg edzésén a kisgyermekekből álló mezőkovácsházi birkózó csapatot.

Többszörös diákolimpia bajnok mindkét fogásnemben(szabad- és kötött fogás), világ fesztivál kupa I. hely, többszörös magyar bajnok mindkét fogásnemben, Kadett világbajnokság V. hely, U23-as magyar bajnok,felnőtt csapat világkupa IV. hely, felnőtt kötöttfogású magyar bajnokság II. hely, junior világbajnokság III. hely .
A sport szeretete, az ifjú sportoló kitartása és kimagasló eredményei példa értékként állnak a sportot kedvelő gyermekek, felnőttek és Mezőkovácsháza Város számára is.

Nemzeti Tehetségsegítő Tanács szívből jövő gratulációját fejezte ki Almási Ferencnek, az őt felkészítőknek és a Mezőkovácsházi Tehetségsegítő Tanácsnak.